De Boerderij

Seperator-Blommenhof

Blommenhof; Een rijks monumentale stolp boerderij van het afgeleide West-Friese type. Ergens eind 1800 heeft deze stolp eerst op een andere locatie in Westwoud gestaan. Toen is begin 1900 besloten de boerderij te verhuizen. Jawel, afbreken, meenemen en weer opbouwen. In die tijd waren bouwmaterialen schaars en erg duur. Mankracht was er volop. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds begin 1900 staat deze prachtige stolp dus aan de Dr. Nuijensstraat 102-104 in Westwoud.

Waarom de naam Blommenhof?

Onze boerderij heeft de naam te danken aan twee ongetrouwde zussen van de familie Blom. Zij hebben van oudsher de boerderij bewoond. “De Blommetjes” werden deze dames in de volksmond wel genoemd. Vandaar de naam Blommenhof.

In de jaren 70 heeft de familie Kuiper – Geluk de stolp bewoond. Zij hebben de boerderij omgebouwd naar een volledig functioneel woonhuis met twee woonlagen. De eerste B&B gasten werden toen al ontvangen.

In 2003 hebben Lex en Lionne Berens – Weel de stolp omgetoverd tot groepsaccomodatie. De locatie heeft altijd bekend gestaan als een plek waar iedereen welkom is en waar altijd gezellig samen met groepen werd verbleven.

Nu zijn wij, Marco en Mieke Bregman de trotse nieuwe eigenaren van Blommenhof. We zijn hier in november 2016 samen met ons gezin komen wonen. Wij willen graag de traditie van oergezellige gastvrijheid op onze eigen manier voortzetten met behoud van naam en reputatie.

Zin om te verblijven in onze sfeervolle stolpboerderij
midden in het West-Friese landschap?

Neem contact met ons op